woensdag 18 december 2013

Kijkdoos: Het achterpark (Het proces)

Het begon bij m'n mindmapje..

Al gauw wist ik dat Het achterpark voor mij een omgedraaide wereld zou worden. Maar niet zomaar.. Eéntje van de droom van een klein meisje.

De schetsen kwamen op het papier..Na goedkeuring van de docenten ging ik me richten op wat er in de doos kwam.
Natuurlijk het kleine meisje met d'r vreemde fantaserende droom..
Tijdens het uitwerken van het kleine meisje zat ik me te bedenken van welke materialen ik Het achterpark wilde maken. Omdat ik de verschillende stoffen van de pyjama's tekende dacht ik dat ik het wel met stof, papier en karton kon doen.


Zoals je ziet was in 3D werken niet de juist keuze. De stoffen telkens op het karton perfect opplakken was ook nog niet helemaal juist. Na overleg met de docenten kwam ik eruit dat ik de stoffen die ik wil gebruiken zal gaan inscannen en uitprinten.

Voor de doos heb ik een lange, smalle, maar toch een hoge doos gekozen. Dit zal perfect zijn voor mijn opstelling die ik in gedachten had.


Zelf wilde ik geen ouderwets kijkgat, ik wilde het 'groter' aanpakken.. Een uitham van de slaapkamer.

Maar de slaapkamer en de droom moesten wel gescheiden worden vond ik. Dat was niet zo moeilijk..


Natuurlijk koos ik voor het derde om het dromerige effect te krijgen. De katoenpluizen zijn van een katoenplantje gehaald en opgeplakt. De scheiding tussen de droom en de slaapkamer vond ik ook een belangrijk gedeelte, vandaar de keus voor een ander materiaal als enige.

In een slaapkamer hoort een bed..

In de droom van het meisje moest een stad komen, het moest.. En in een stad wonen mensen. Naja mensen..En het had vervoer..
Een stukje natuur, heuvels..En zo komt alles bij elkaar..Nog een paar kleine toevoegingen, zoals nog een voertuig, poster en de klok. Je moet ten slotte wel kunnen zien dat het diep in de nacht is.

En zo is Het achterpark ontstaan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten